Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Riportok Sztárinterjú Gundel Takács Gáborral

Sztárinterjú Gundel Takács Gáborral

Gundel Takács GáborA sokoldalú műsorvezetőtől és szakkomentátortól, Gundel Takács Gábortól nemrégiben megtudtuk, hogy milyen viszonyban is áll valójában a szemüvegével.

Köztudott, hogy a család nagyon fontos az Ön számára, és 3 gyermek meglehetősen sok figyelmet és törődést igényel. Hogyan sikerül mégis összeegyeztetnie a magánéletét a bokros teendőkkel teli karrierrel?

GTG: Ez valóban nehéz feladat. Ráadásul az én munkám meglehetősen rendszertelen, sokszor dolgozom korán reggel, vagy későn este, a hétvégén is nemegyszer mennem kell közvetíteni, vagy műsort vezetni. Hétköznap viszont gyakran vannak szabad napjaim. Sokat köszönhetek a feleségemnek, aki rengeteg terhet levesz a vállamról. Ami fontos, volt egy pont az életemben, amikor húztam egy vonalat és ma már csak annyi munkát vállalok, hogy az ne menjen a családom rovására. Fontos sok időt együtt tölteni, a gyereknevelés egyik titka szerintem, hogy sokat kell beszélgetni velük.

A családban egyébként ki hordja a nadrágot? Ön vagy a kedves felesége?

GTG: Ez az Opticnet, vagy a férfi szabók magazinja? A viccet félretéve szerintem nem jó, ha az egyik, vagy a másik hordja a nadrágot. Mi a feleségemmel különböző karakterűek vagyunk. Viszont remekül kiegészítjük egymást. Nem versengeni akarunk, hogy ki hordja a nadrágot, hanem tisztában vagyunk a másik erényeivel és a magunk gyengeségeivel és nem legyőzni, hanem erősíteni akarjuk egymást, akkor van esélyünk boldogan leélni egymás mellett az életet.

Egy híres vendéglős család sarjaként, biztosan jól megállja a helyét a konyhában is! Van olyan étel, amit különösen szívesen főz?

GTG: Egyáltalán nem tudok főzni. Viszont jól kóstolok, sőt szeretek is kóstolgatni, az ételek ízesítéséhez vannak jó meglátásaim. Szeretek kipróbálni új ízeket, külföldön igyekszem helyi specialitásokat rendelni. Már csak azért is, mert biztosan azt főzik a legjobban.

Úgy gondolom, vitathatatlan, hogy szakmai szempontból mennyire sokszínű. A sok éves sportriporteri karrierje után, mi ösztönözte arra, hogy műsorvezetőként is kipróbálja magát? Melyik terület áll igazán közel Önhöz: a sportriporterség, a rádiózás vagy a televíziós műsorvezetés?

GTG: Fatalista vagyok. Amit nagyon akartam, sohasem sikerült, abból lettek a sikereim, amit elém hozott az élet. Persze a lehetőségeket rengeteg munkával, szorgalommal, alázattal kell megtölteni, hogy máskor is legyenek lehetőségeink. A Játék Határok Nélkül volt az első nem sportos munkám, de nem én találtam ki, hogy szeretnék ebben a műsorban dolgozni. Egyszerűen csak felkértek. Kiderült, hogy van egy nem sportos énem is, így innentől mindig volt olyan feladatom is, ami nem a sporthoz kötődött. Ugyanakkor nem mondhatom, hogy egyik, vagy másik terület közelebb áll hozzám. Ahogy az életben is többféle dolog iránt érdeklődnek az emberek, én is addig érzem jól magam, amíg többféle műsort csinálhatok.

Volt esetleg olyan műsora, ami közelebb állt a szívéhez, mint a többi?

GTG: Mindenképpen kiemelkedő pontjai a pályámnak és az életemnek az olimpiák, amelyekről közvetíthettem, a Játék Határok Nélkül, a Danubius Cappuccino Tripla és az Áll Az Alku. A legújabb televíziós műsorát a Csináljuk a fesztivált! Harsányi Leventével fogja vezetni az mtv-n. Ez ismét egy merőben új fordulat, bár a Dalnokok Ligájában már láthattuk hasonló szerepben a zsűri tagjaként.

Mesélne erről egy kicsit? Hogy került Önre a választás? Milyen Leventével együtt dolgozni?

GTG: Mivel zenei iskolába jártam, tanultam zongorázni, így a zene közel áll hozzám. Örülök, ha ilyen műsort csinálhatok. Ebbe a sorba tartoznak az Eurovíziós dalversenyek is. Ráadásul ezúttal filmslágerekről van szó, így egy kicsit a filmekről is lehet beszélgetni. Leventével azért szeretek együtt dolgozni, mert teljesen másképp jár az agya, mint az enyém és ezért rengeteg új impulzust kapok tőle. Ráadásul szeret és tud improvizálni, s ezt én is nagyon élvezem. Így azután nem áll fenn a veszélye, hogy sematikussá válna a munkánk.

Mindig egy nagyon kifinomult, elegáns szemüvegben láthatjuk Önt a képernyőn. Ön választja ki, hogy milyen szemüveget visel?

GTG: Pusztán egyetlen szemüvegem van. Mindössze a második darab az életemben, az elsőt elvesztettem, pedig még meg sem szoktam.

Mióta hord egyébként szemüveget? Megkérdezhetem, milyen szemüveget visel jelenleg?

GTG: A jelenlegi szemüvegemet azért szeretem, mert könnyű, és jól bírja a strapát. Rengetegszer leejtettem már és nem lett semmi baja. Elég későn, 36-37 évesen lettem szemüveges így a választásnál furcsa volt, hogy a szemüveg megváltoztatja az arcomat. Ennek a szemüvegnek nincs kerete, vékony a szára, így alig észrevehető. Épp ezért, no meg azért, mert szeretem ezt a szemüveget, ugyanilyen a napszemüvegem is.

Úgy tudom, a magánéletben is nagyon sportos ember, és gyakran kapcsolódik ki teniszezéssel, fallabdázással egy hosszú nap után. Szokott ilyenkor kontaktlencsét is viselni, vagy szívesebben marad a szemüvegnél?

GTG: Mivel nekem szaruhártya egyenetlenségem van, így a sportolás kivételével mindig hordom a szemüvegem. Szerintem fontos, hogy „tornáztassam" időnként a szemem, így sportolásnál, vagy ha a kertben szorgoskodom nem hordok kontaktlencsét sem.

Milyen szempontok alapján választ általában szemüveget? Van esetleg olyan márka, amit különösen kedvel?

GTG: A szemüveg számomra alapvetően használati tárgy. Mivel szeretem ezt a szemüveget, így soha nem vetődött fel bennem, hogy választanom kéne másmilyent is. A szemünk az egyik, ha nem a legfontosabb érzékszervünk, ezért annak egészségének megóvása különösen fontos.

Ön rendszeresen megvizsgáltatja a szemét?

GTG: Úgy tűnik, én is az a fajta férfi vagyok, aki csak akkor megy orvoshoz, ha viszi a felesége. Sajnos nem vizsgáltatom meg rendszeresen a szemem. Persze, ha azt érezném, hogy romlik a látásom, elmennék megvizsgáltatni. A mostani szemüvegem kb. nyolc éve van meg.

Van esetleg valami izgalmas vagy vicces története a szemüvegével kapcsolatban?

GTG: Az első szemüvegemet elveszítettem. Éppen füvet nyírtam a kertben, ám mivel nagyon meleg volt, az izzadság rácsöpögött a szemüvegre, így levettem és az autónk tetejére raktam. Sajnos megfeledkeztem róla, a feleségem pedig elment hazulról. Egy darabig kutattunk az utcában, hogy hátha leesett, de soha nem lett meg.

Végezetül megosztaná a Kedves Olvasókkal, hogy milyen műsorokban, közvetítéseken találkozhatnak Önnel a legközelebb?

GTG: Jelenleg is zajlik a Csináljuk a fesztivált!, rendszeresen feltűnök sportműsorokban az MTV-ben és a Sport TV-ben és készülök az Eurovíziós Dalversenyre. Remélhetőleg nem csak én fogok jól látni, de az olvasók is látnak majd engem!

Köszönjük az interjút!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark