Opticnet a szakértő látszerészek csoportja

Ön itt áll: Magazin Riportok Sztárinterjú Marót Vikivel

Sztárinterjú Marót Vikivel

Opticnet sztárinterjú Marót VikivelAz Opticnet Magazin 7. számának elkészítése kapcsán sikerült mikrofonvégre kapnunk az aranytorkú retró rock'n roll királynőt, Marót Vikit. Vikit a legújabb Retúr nevet viselő nagylemez mellett a színes, olykor bóhókás szemüvegeiről is kifagattuk.

- A Marót Viki és a Novakultúr Zenekar nevet viselő formáció 7 évvel ezelőtt alakult, és azóta igen nagy népszerűségre tettetek szert Magyarország szerte. A zenétek különleges, hiszen a legnépszerűbb retró dalokat bújtatjátok a fiatalok számára is szerethető, új köntösbe. Honnan ered a régmúlt idők stílusa és zenéje iránti oly nagy szeretetetek?

- Gyermekkorom óta vonzódom az 50-es, 60-as évek zenei és képi világához, így nem csak a zenekar kedvéért, de magánemberként szeretem, ha ezt tükrözi a megjelenésem. Hisszük azt, hogy a régi idők zenéjének patinája a korszerűség fiatalos dinamizmusával ötvözve szárnyra kapnak a múlt szépségei és kibővülnek a jelen értékei.  

- A zenei stílusotok kétségtelenül egyedi. Ha a saját szavaidal kellene azt jellemezni, mi lenne az a 3 szó?

- Rock and roll, retró, mosoly.

- Ha jól tudom, néhány hónapja jelent meg az 5. lemezetek. Mit lehet tudni az új korongról? Ennyi népszerű sláger után talán nehéz erre a kérdésre válaszolni, de van esetleg olyan dalotok, ami különösen közel áll a szívedhez?

- Az 5. lemez annyiban más, mint az eddigiek, hogy míg az előző lemezeinken a 60-as évek remekeit öltöztettük új, mai köntösbe, a mostani lemezen mai, viszonylag friss dalokat repítettünk vissza a 60-as évek világába. Nagy kedvencem a Retúr c. lemezünkről az "Induljon a banzáj" és a "Ments meg szerelem" c. dal.

- Általában milyen szempontok alapján döntitek el, hogy mely dalok kerüljenek feldolgozásra?

- Nova bácsitól mindig kapok egy-egy válogatás lemezt,amelyből csemegézem, és elmondom neki, hogy mely dalok azok,amelyeket szívesen elénekelnék. Ekkor elkezdődnek a munkálatok,Nova bácsi (Novai Gábor) és Pirisi László (a Zenekar zongoristája és kulturátora) lázasan meghangszerelik a dalokat, én feléneklem, majd amikor ez kész, következik a „zenekari szűrő”,amikor a 9 tag összeül és eldöntjük,mennyire illik az a bizonyos dal a zenekarhoz,és mennyire áll jól nekem.

- Ha egyetlen momentumot kiemelhetnél az életedből vagy a zenei karrieredből, mi lenne az? Mire vagy a legbüszkébb?

- Több ilyen momentum is van,mindjárt az első,hogy az a „munkám”, ami a hobbim is, és ez nagyon nagy kincs, mert sosem érzem kényszernek. A másik, amire nagyon büszke vagyok,és talán az egyik legfontosabb dolog az életemben, hogy 2008-ban, a Zenekar fennállásának 5.évfordulóján, amelyet a Művészetek Palotájában ünnepeltünk,a bátyámmal, Flipper Öcsivel egy színpadon állhattunk,együtt léphettünk fel. Ez gyermekkori álmom volt. (Sajnos a testvérem 2008. november 25-én elhunyt, és ez volt az utolsó fellépése.)

Sztárinterjú Marót Vikivel

- A szem egészségének megóvása fontos dolog, talán ez az egyik legértékesebb érzékszervünk. Te mekkora gondot fordítasz a szemed védelmére? Jársz például rendszeresen szemvizsgálatra, szedsz vitaminokat?

- 12 éves korom óta vagyok szemüveges. A szüleim ekkor váltak el. Hiszem, hogy a szem romlása is lehet pszichoszomatikus betegség. „Nem akarunk meglátni valamit.” Szemvizsgálatra rendszeresen járok,és rengeteg vitamint is szedek,de mindemellett a lelki gátak oldása is nagyon fontos. Ebben nekem nagy segítség a zene.

- A fellépések alkalmával mindig feltűnő szemüvegekben, napszemüvegekben láthatunk téged. Szükséged van látáskorrekcióra, vagy csak, mint divatkellék, kiegészítő viseled őket?

- Nagyon szeretem a szép,színes kereteket, hiszen a szemüveg tényleg öltöztet. Minden ruhámhoz van szemüvegem szinte, de nem csupán divatból hordom őket. -4-es lencsét kell viselnem, hogy jól lássak.

- Ezeket a szemüvegeket többnyire te választod ki a saját ízlésed szerint, vagy egy szakértő is a segítségedre van ebben? Tényleg, összeszámoltad már, hogy összesen hány szemüveged van? Van közöttük kedvenc?

- A szemüvegeimet többnyire én választom magamnak. Kedvencem sok van, pl.: a hófehér Roberto Cavalli keretemet az esküvőmön viseltem, és azóta is kiemelt helyet foglal el a szívemben, de vannak például eredeti bakelit kereteim is, amelyek mind a fazonjuk, mind az anyaguk miatt passzolnak az én „60-as évek őrületemhez”.

- Ahogyan a retró ruhákat, úgy gondolom a szemüvegeket sem éppen egyszerű beszerezni. Mi a titkod? Valami különleges forrás?

- A titok egyszerű. Amikor még más nem mer fölvenni egy-egy új fazont, én megteszem, mert szeretem az extrém formájú kereteket, és lám-lám, valahogy mégis eljut az emberekhez. Először lehet, hogy nevetnek,aztán ők lesznek később a legnagyobb megszállottak. Abban a szerencsés helyzetben vagyok egyébként, hogy a barátnőm szüleinek optikája van , és a barátnőm mindig félreteszi nekem azokat a kereteket, amelyekre tudja,hogy azonnal lecsapnék. Ismeri az ízlésemet, és ez óriási segítség nekem.

- Magánemberként is gyakran viselsz napszemüveget?

- Napszemüveget maximum csak diliből és csak fellépésen viselek, egyébként a rendes optikai kereteimet hordom állandóan,hiszen bajosan látnék nélkülük.

- Van esetleg valami vicces vagy fura történeted a szemüvegeiddel kapcsolatban, amit szívesen megosztanál az olvasókkal is?

- A Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar legelső fellépése Agárdon, a Pop strandon volt, és olyan napszemüveget kellett fölvennem, amiben nem volt dioptriás lencse. Nem láttam az orromig sem. Ez olyan szinten elfárasztott és bizonytalanná tett,hogy a koncert végére iszonyatos állapotba kerültem,szabályosan „lesokkolt” a dolog. A buli végén zokogva borultam édesapám nyakába,és megfogadtam,hogy mondjon bárki-bármit,én többet nem megyek sehová a szemüvegem nélkül.

- Lassacskán beköszönt a nyár, a fesztiválok és a szabadtéri programok időszaka. Az olvasóink is már biztosan nagyon várják, hogy újra egy jót rázhassanak a zenétekre. Legközelebb hol találkozhatunk veletek élőben?

- Rengeteg helyre járunk,a városi rendezvényeket különösen szeretjük,és mi is nagyon várjuk,hogy minden hétvégén mosolyt csalhassunk az arcokra. Annyi gond van,annyi kötelezettség,néha nem árt kikapcsolódni,és erre nagyon jó a rock’n’roll. Számtalan fellépésünk lesz, a www. novakultur.hu oldalon mindenki kedvére csemegézhet a helyszínekből és időpontokról. Mindenkit sok szeretettel várunk!

- Vannak kilátásba helyezett külföldi turnék is, hogy ne csak kis hazánkban, de az egész világon népszerűsíteni tudjátok ezt a zenei stílust?

- Sok lehetőség felmerült már,Kína,London…,és reméljük,hogy egyszer el is juthatunk ezekre a helyekre.

További sok sikert kívánunk a zenekarnak, és köszönjük az interjút!

Opticnet központi iroda

Cím: 1143 Budapest,
Hungária körút 67. 1. emelet
Telefon: +36 70 520 4220
E-mail: info@opticnet.hu
Skype: opticnet.hungary
Közösség: Twitter, Facebook

Szavazás

Milyen szemüveglencsét visel Ön?

Eredmények

6x Opticnet garancia

Opticnet 6x garanciarendszere biztosítja, hogy Ön mindig kimagasló minőségű terméket és szolgáltatást kapjon üzleteinkben. Bővebben... opticnetgarancia
Share/Save/Bookmark