Társadalmi felelősségvállalás

Van egy sportág, amit szinte mindenki ismer és nagy valószínűséggel játszotta már életében. Igen, a fociról beszélünk, focizni mindenki tud valamennyire, mondhatnánk, de mi történik, amikor nem látunk semmit és csak segítők bekiabálása és csörgőlabda segítségével tudunk tájékozódni a pályán? Vakfoci!

Az Opticnet büszke arra, hogy az optikai kiskereskedelmi szereplők közül az egyetlen, aki főtámogatóként jelen volt az eseményen.

Magyarországon a súlyos fokban látássérült gyermekek oktatásának – nevelésének, hagyományosan legnagyobb méretű, országos speciális intézménye a Vakok Óvodája, Általános Iskolája, Speciális Szakiskolája, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménye, Diákotthona és Gyermekotthona. A vak gyermekek nevelésére-oktatására létrehozott intézmény nagy múltra tekint vissza, hiszen a látássérültek intézményes nevelése 1825 óta működik Magyarországon.

Az Opticnet Partnereknek már évek óta szívügye látássérült embertársainknak a segítése, ezért idén februárban is egy jelentősebb összeggel támogatjuk a „ Szóla szív…”alapítványt, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermek részesülhessen ebben a magas szintű, speciális oktatásban.

Rászorulóknak ajándékozott szemüveget veszprémi Partnerünk, a Szemeszter Optika

Tíz szemüveget ajándékozott rászorulóknak veszprémi Opticnet Partnerünk, a Szemeszter Optika, amit november 6-án, hétfőn délután vehettek át az érintettek az üzletben.

Egy ember életminőségét határozza meg a látás állapota. Nem elég csak szemüveget venni, szakember közreműködése is szükséges, hogy hatékony és ideális legyen a látás javulása – mondta köszöntőjében dr. Strenner Zoltán, a közjóléti bizottság elnöke, aki egyben megköszönte a vállalkozók segítségét.

Háromszázan vettek részt a Látás Napján

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Látás Hónapja keretében október 8-án megrendezett ingyenes látásszűrő nap a budapesti Erzsébet téren. A közel 300 érdeklődő mellett ismert emberek is szép számban ültek a vizsgálószékbe. A rendszeres látásellenőrzés mellett tette le a voksát többek között Ördög Nóra, Keresztes Ildikó, Jáksó László, valamint az X-Faktor fiatal sztárjai Gyurcsik Tibi és Szirota Jennifer is, hogy ezzel is hangsúlyozzák, mennyire fontos a rendszeres kontrollvizsgálat a látásproblémák és a szem betegségeinek korai felismerésében.

Az Opticnet nem titkolt célja, hogy Partner optikáival karöltve egészségtudatosabb életmódra nevelje az embereket. Ennek jegyében csatlakozunk immáron évek óta a Látás Hónapja kezdeményezéshez, melynek idén bronz fokozatú támogatói is lettünk, így országszerte több mint 40 optikában várjuk az érdeklődőket ingyenes szűrésre és tanácsadásra az egy hónapos kampány alatt!

BAM! - Bringázz a tisztább levegőért!

A Bringázz a munkába! kampány célja, hogy népszerűsítse a mindennapi kerékpáros közlekedést, ezáltal egészségesebbé tegye életünket, tisztábbá városaink levegőjét. A Magyar Kerékpárosklub és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium összefogásából megvalósuló kezdeményezés 2008 őszén kelt életre, azóta évente két alkalommal, tavasszal és ősszel kerül megrendezésre.

Az éles látás mellett az Opticnet Partnereknek szívügye az egészséges környezet is, ezért a tavaszi fordulót 4 darab speciálisan kerékpározáshoz kifejlesztett Head sportnapszemüveggel támogattuk!

Lapról hangra - Látók a gyengénlátókért

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány partnereivel közösen 2011 októberében, a Nemzetközi Fehér Bot napja alkalmából indította útjára a Lapról hangra projektet. A projekt célja, hogy látó önkéntesek olvasnak fel vak és gyengénlátó embereknek olyan újságokból, folyóiratokból, amelyek kizárólag nyomtatott formában hozzáférhetőek.

Informatika a látássérültekért

Manapság sokan, sokféleképpen dolgoznak a fogyatékkal élő emberekért, különböző segédeszközökkel és szolgáltatásokkal próbálják javítani sérült embertásaik életminőségét. Jelen szellemiség jegyében jött létre 12 évvel ezelőtt az „Informatika a látássérültekért”Alapítvány is, melynek célja, hogy napjaink rohamosan fejlődő számítástechnikai és kommunikációs eszközeit (számítógép, mobiltelefon, scanner, stb.) használhatóvá, és adományozás útján elérhetővé tegye a vak és gyengénlátó emberek számára.

Az Opticnet Partnereknek ugyancsak szívügye látássérült embertársaink segítése, ezért márciusban egy jelentősebb összeggel támogattuk az Alapítványt, hogy minél több emberhez juttathassák el ezen hasznos segédeszközöket.

Opticnet - A szegénység elleni küzdelem kiemelt támogatója!

Sikeresen zárult az adománygyűjtés az "Együtt a szegénység ellen" kampány keretében. A Magyar Vöröskereszt számláján 1 150 000 Ft gyűlt összesen össze, ami a 11. ARC kiállítás helyszínén még további 100 000 Ft-tal gyarapodott. Az Opticnet büszke arra, hogy tevékeny részt vállalhatott a kezdeményezésben, ezzel is kicsit könnyebbé téve a szegényebb módú emberek sorsát.

Társadalmi felelősségünk tudatában...

Az Opticnetnél folyamatosan törekszünk arra, hogy felelősségteljes cégként példával járjunk elől a versenytársaink előtt azáltal, hogy rendszeres támogatással segítjük az arra rászorulókat. Ennek jegyében január hónapban 100 000 Ft-tal támogatjuk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét, bízva abban, hogy adományunk ezen nehéz gazdasági időkben segít a Szövetség pénzügyi helyzetének javításában.